از دیگر عواملی که والیدن به مطب مراجعه می کنند درمان شب ادراری کودکان شان می باشد. خانم دکترمهتاب رفاهی متخصص کودکان اصفهان اماده ارائه خدمات درمان شب ادراری کودکان در اصفهان می باشند.
شب ادراری یا انورزیس شبانه به خروج غیر ارادی ادرار در هنگام خواب شب گفته میشود. انورزیس یک اصطلاح پزشکی است که به ادرار بیاختیار چه در طول روز و چه به صورت شب ادراری گفته میشود. بیاختیاری ادرار اصطلاح دیگری است که برای اشاره به شب ادراری به کار میرود. ادرار کردن در نوزادان و کودکان خردسال به صورت غیر ارادی است و شب ادراری هم در آنها کاملاً طبیعی میباشد. اغلب کودکان در سن حدود ۴ سالگی قادر میشوند مثانه خود را تا حدی کنترل کنند. معمولاً کودک ابتدا توانایی کنترل مثانه در طول روز را پیدا میکند و توانایی کنترل مثانه در شب را کمی دیرتر به دست میآورد.
درمان شب ادراری کودکان
برای درمان کودکانی که شب ادراری آنها به علت مشکلات آناتومیکی است، روشهای درمانی متعددی از مراقبتها و درمانهای خانگی گرفته تا داروها و حتی عمل جراحی، وجود دارد. برای درمان شب ادراری ثانویه باید ابتدا بیماری یا مشکل عاطفی که باعث به وجود آمدن شب ادراری شده است، تشخیص داده و درمان شود. موارد ساده شب ادراری در کودکان کمتر از ۵ سال معمولاً نیازی به درمان ندارد.
- شب ادراری در اغلب کودکان در سنین ۵ سالگی یا بعد از آن به طور خود به خود و بدون آنکه به درمان خاصی احتیاج داشته باشد متوقف میشود، به همین دلیل اغلب متخصصین توصیه میکنند کودک را تا سن ۷ سالگی زیر نظر داشته باشید و بعد از آن برای درمان اقدام کنید.
- بنابراین سن شروع درمان شب ادراری کودکان به خصوصیات فردی کودک، والدین کودک و تشخیص پزشک بستگی خواهد داشت.
درمانهای پزشکی شب ادراری کودکان
چند داروی مختلف برای درمان شب ادراری کودکان وجود دارد.
- این داروها معمولاً برای کودکانی تجویز میشود که با وجود استفاده از زنگ بیدارباش، شب ادراری آنها متوقف نمیشود.
- برای درمان بزرگسالانی که مشکل شب ادراری دارند، اغلب از دارو استفاده میشود. ممکن است این افراد ناچار باشند که برای همیشه از این داروها استفاده کنند.
- درمانهای دارویی برای همه بیماران مناسب نیست و ممکن است عوارض جانبی نامطلوبی به دنبال داشته باشد.
- دسموپرسین و ایمیپرامین دو مورد از داروهای مورد استفاده برای شب ادراری هستند.
در مورد استفاده از دارو برای درمان شب ادراری در کودکان در بین متخصصین اختلاف نظر وجود دارد. بسیاری از متخصصین معتقدند که با رشد بیشتر کودک، به هر حال مشکل شب ادراری او برطرف خواهد شد و بنابراین عوارض و خطرات استفاده از دارو بیشتر از مزایای حاصل از آن خواهد بود.
جراحی
درمان بعضی از امراض یا بیماریهای فیزیکی که باعث شب ادراری ثانویه شدهاند، ممکن است نیاز به انجام عمل جراحی داشته باشد.
پیگیریهای بعد از درمان شب ادراری کودکان
برای کودکی که مشکل شب ادراری او به علت یک بیماری یا مشکل عاطفی باشد، پزشک معمولاً درمان مناسبی را برای آن بیماری زمینهای توصیه خواهد کرد.
- در صورتی که دستورات و توصیههای درمانی پزشک به طور دقیق رعایت شود، در اغلب موارد شب ادراری کودک متوقف خواهد شد.
- به خاطر داشته باشید که درمان بعضی از بیماریهای زمینهای از قبیل مشکلات آناتومیکی یا مشکلات عاطفی در کودک میتواند روند پیچیدهای داشته باشد و تا مدتی طول بکشد.
مشکل شب ادراری ساده در کودکان معمولاً با ادامه رشد آنان به خودی خود برطرف میشود.
- در صورتی که تصمیم گرفتید برای درمان شب ادراری کودک خود اقدام کنید، سعی کنید توصیههای پزشک کودک را به طور دقیق رعایت کنید.
- نرخ بازگشت یا عود مجدد شب ادراری میتواند بالا باشد، اما نهایتاً درمان این عارضه موفقیتآمیز خواهد بود.
- پزشک کودک شما روند پیشرفت درمان او را به صورت دورهای تحت نظر خواهد داشت. زمان ویزیتهای بعدی کودک توسط پزشک به سرعت بهبود شب ادراری در کودک و میزان رضایت شما از سرعت پیشرفت او بستگی خواهد داشت.
- مقید بودن به رعایت توصیههای درمانی و ایجاد انگیزههای لازم برای کودک جهت درمان موفق او ضروری است.
امید به بهبودی کودک مبتلا به شب ادراری چقدر است؟
شب ادراری میتواند به اعتماد به نفس کودک آسیب جدی وارد کند. بهترین راه برای جلوگیری از آسیب رسیدن به کودک، حمایت کردن از او در مسیر رفع این مشکل میباشد. والدین کودک باید به او اطمینان بدهند که شب ادراری یک مشکل کاملاً شایع در کودکان است و مطمئن هستند که او میتواند بر این مشکل غلبه کند. همچنین در صورتی که سابقه شب ادراری در اعضای خانواده یا فامیل (مثلاً در پدر کودک) وجود داشته است، باید به کودک اطلاع داده شود تا از میزان شرمساری او کاسته شود. میزان موفقیت درمان شب ادراری را به راحتی نمیتوان برآورد نمود، اما نرخ کلی موفقیت درمانهای دارویی بین ۱۰ تا ۶۰% است و در صورت استفاده از زنگ بیدارباش و بیدار کردن کودک توسط والدین، به ۷۰ تا ۹۰% میرسد.
جهت کسب اطلاعات تماس و گرفتن نوبت به بخش تماس سایت مراجعه نمایید.